Šokoladinis pyragas (Chocolate Brownie)














Mmm... Pats mėgstamiausias ir dažniausiai kepamas pyragas mūsų namuose! Svarbiausia taisyklė - neperkepti!




200g sviesto
200g juodojo šokolado
3 kiaušiniai
120g cukraus
110g miltų
(galima įdėti riešutų)

Išlydykite sviestą ir šokoladą.

Suplakite kiaušinius su cukrumi.

Į kiaušinių masę supilkite ištirpintą šokoladą su sviestu.

Suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.

Paruoštą masę supilkite į sviestu išteptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Geriausia naudoti vidutinio dydžio stačiakampę (20x25cm) ar kvadratinę kepimo formą.

Pyragą kepkite 20 minučių 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Svarbu neperkepti!

8 komentarai:

  1. pats skaniausias Astos pyragas, nors kiekvienas naujas Astos pyragas zada buti pats skaniausias:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiks, Astutieli. Sveikinu ikurus saldu blogg'a!
    Susigundziau situo rudziu ir isbandziau ji vakar. Labai jau nuodemingas jis...geriau apie ji svajot, nei valgyt :)
    Tiesa, 20 min kepimui neuzteko, krastai graziai apkepe, o vidurys vis dar zalias buvo. Tai man 30 min reikejo. Rasei, kad svarbu neperkepti, tai taip ir nesupratau, ar perkepe jis man, ar ne...

    AtsakytiPanaikinti
  3. labukas :) na, su browniais yra taip - juos kepti reikia tiek, kad vidus išliktų drėgnas ir sunkus, nes jei kepsime per ilgai - vidus išsausės ir brownis taps paprasčiausiu šokoladiniu pyragu. O sausas brownis jau nebe brownis... Tai va tokia tų brownių kepimo esminė taisyklė :) sėkmės ir skanių šokoladinių kvapų! xx

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nuostabus pyragas))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pyrago skonis puikus:)tik man kožkodėl pyragą išėmus iš orkaitės, jis tuoj pat sukrito:(

    AtsakytiPanaikinti
  6. gaminu jau daug daug kartu as si pyraga, man jis fantastiskas ir taip paprastai gaminasi :)

    AtsakytiPanaikinti