keksui:
3 kiaušiniai
150g sviesto (kamb. temperatūros)120g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
vienos citrinos žievelė ir sultys
1 a.š. kepimo miltelių
apie 150g miltų
60g maltų migdolų
glajui:
2 citrinų sultysapie 150g cukraus pudros
smulkinti kepinti migdolai
Orkaitę įkaitinkite iki 170°C.
Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės.
Į sviesto ir cukraus masę įmaišykite kiaušinius (po vieną).
Suberkite citrinos žievelę ir supilkite sultis.
Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir migdolais ir gerai išmaišykite.
Pyrago masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite orkaitėje apie 35-40 min. ar kol iškeps.
Atvėsinkite keksą 10 min., po to išimkite jį iš formos.
Subadykite keksą šakute arba ilgu smeigtuku.
Į citrinų sultis įberkite 2 š. cukraus pudros ir gerai išmaišykite.
Apšlakstykite keksą citrinų sultimis (pusę kiekio atidėkite glajui).
Į likusias citrinų sultis suberkite likusį kiekį cukraus pudros. Glajaus masė turi būti tiršta. Jei reikia, įberkite daugiau cukraus pudros.
Kai keksas visiškai atvės, apliekite jį glajumi ir apibarstykite migdolais.
Autorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintilabai skanus ir gaivus
AtsakytiPanaikinti