Citrininis keksas


















keksui:
3 kiaušiniai
150g sviesto (kamb. temperatūros)
120g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
vienos citrinos žievelė ir sultys
1 a.š. kepimo miltelių
apie 150g miltų
60g maltų migdolų


glajui:
2 citrinų sultys
apie 150g cukraus pudros
smulkinti kepinti migdolai

Orkaitę įkaitinkite iki 170°C.

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės.

Į sviesto ir cukraus masę įmaišykite kiaušinius (po vieną).

Suberkite citrinos žievelę ir supilkite sultis.

Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir migdolais ir gerai išmaišykite.

Pyrago masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite orkaitėje apie 35-40 min. ar kol iškeps.

Atvėsinkite keksą 10 min., po to išimkite jį iš formos.

Subadykite keksą šakute arba ilgu smeigtuku.

Į citrinų sultis įberkite 2 š. cukraus pudros ir gerai išmaišykite.

Apšlakstykite keksą citrinų sultimis (pusę kiekio atidėkite glajui).

Į likusias citrinų sultis suberkite likusį kiekį cukraus pudros. Glajaus masė turi būti tiršta. Jei reikia, įberkite daugiau cukraus pudros.

Kai keksas visiškai atvės, apliekite jį glajumi ir apibarstykite migdolais.

2 komentarai: