Karameliniai sausainiai


 

Berods škotų virtuvės klasika... Kitaip tariant, pagerinti 'shortbread' sausainiai - dar vadinami 'Millionaires shortbread'.




Sausainių pagrindas:
85g sviesto (lydyto)
120g cukraus
100g miltų

Karamelinis įdaras:
40g sviesto
1 indelis saldinto kondensuoto pieno

Šokoladinis glajus:
200g pieniško arba juodo šokolado (lydyto)
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20cm dydžio kvadratinę kepimo formą.

Sumaišykite sviestą su cukrumi ir miltais. Sausainių mase išklokite kepimo formos dugną. Kepkite 10-12 minučių kol sausainių pagrindas pagels. Po to atvėsinkite 10 minučių.

Paruoškite karamelinį įdarą.
Puode ant silpnos ugnies išlydykite sviestą. Į sviestą supilkite kondensuotą pieną. Karamelinę masę kaitinkite nuolat maišydami 9-12 minučių kol masė sutirštės.

Sausainių pagrindą tolygiai padenkite karameline mase. Po to įdėkite į orkaitę ir kepkite 10-12 minučių. Palaukite, kol sausainių pagrindas atvės.

Išlydykite šokoladą ir padenkite juo visą sausainių pyragą. Palaikykite šaldytuve 20-30 min. kol sustings.

Sausainių pyragą supjaustykite pageidaujamo dydžio kvadratėliais.

2 komentarai: