Blynų gerbėjams, smaližiams ir visiems, kurie mėgsta būti palepinti... :) Kaip mano brangiausias sušuktų -
te visad būna BLYNAI!
3 kaušiniai
pakelis sausų mielių (7g)
3-4 šaukštai cukraus
žiupsnelis druskos
50g lydyto sviesto
450-500ml pašildyto pieno
500g miltų (aš naudoju "Ekstra")
aliejaus kepimui
Į stiklinę suberiame mieles, šaukštą cukraus ir įpilame puse stiklinės pašildyto pieno. Paliekame 10 min., kad mielės pakiltų.
Dubenyje lengvai išplakame kaušinius su likusiu cukrumi.
Į kiaušinių masę supilame pašildytą pieną, lydytą sviestą ir "pakilusias" mieles.
Įmaišome miltus. Paruoštą tešlą uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje 1-1,5 val., kad pakiltų. (Pavyzdžiui, puodą su tešla galima "įsodinti" į kriauklę su šiltu vandeniu.)
Kepame blynus.
Man šie blynai skaniausi su grietine ir uogiene. Jei norime šventinio efekto, blynus galima apibarstyti cukraus pudra ir/ar cinamonu. Yummm!
cia ne tik pusryciai, bet ir pietus, ir vakariene:)
AtsakytiPanaikintiKada man vel iskepsi mieliniu?
AtsakytiPanaikintias
AtsakytiPanaikintio miltu pasirodo ir nereikia... )
kasparo Mylimiausi.................
AtsakytiPanaikinti