Nuostabūs dukart kepti sausainiai, kurių gimtinė Toskanoje. Kepiau dovanų mieliausios draugės šeimynai Kalėdoms. Tikiuosi liks ir namiškiams :)
110g migdolų (arba lazdynų riešutų)
100-130g cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis migdolų arba vanilės esencijos
žiupsnelis druskos
225g miltų
(papildomai galima dėti šokolado gabalėlių ir/arba 1 šaukštą maltos kavos)
Kiaušinius su cukrumi išplakame iki baltų putų. Įpilame migdolų/vanilės esencijos ir išmaišome.
Kitame inde sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius.
Miltus suberiame į kiaušinių masę ir viską išmaišome.
Į paruoštą tešlą įmaišome riešutus. (Papildomai į tešlą dar galima dėti šokolado gabalėlių, maltos kavos ir t.t.)
Tešlą sudedame ant miltais pabarstytos skardos ir suformuojame kepalėlį - maždaug 12cm pločio ir 32сm ilgio.
Kepame apie 20-25 min. 180 C orkaitėje. Iškepus, išimame iš orkaitės ir 5 min. atvėsiname. Padedame kepalėlį ant pjasutymo lentelės ir aštriu peiliu supjaustome maždaug 1 cm pločio riekelėmis. Supjaustytas riekeles išdėliojame skardoje ir džioviname orkaitėje apie 10 min. abi puses.
Sausainius skanu mirkyti į kavą, arbatą, na o italai juos tradiciškai "skandina" desertiniame vyne Vin Santo!
P.S. Mano Biscotti jau supakuoti ir laukia keliauti po draugės egle!
O dziovinimas vyksta toje pacioje temperaturoje ar jau zemesneje ar galbut visiskai isjungtoje orkaiteje tiesiog toje pacioje silumoje? :)
AtsakytiPanaikintiLi, aš biscotti džiovinu toje pačioje temperatūroje, kurioje kepė. Jei norisi šviesesnių sausainių, džiovinti reiktų žemesnėje temeratūroje :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, o kaip su tais kiaušiniais, plakti iki baltų putų, tai čia tik baltymus?
AtsakytiPanaikinti