Tinginys

















2,5 pak. sausainių (man skaniausi "Selga")
1 indelis saldinto kondensuoto pieno
100g sviesto
200g geros kokybės juodojo šokolado (konditerinis netinka)
(papildomai galima įdėti saujelę razinų arba džiovintų slyvų, riešutų)


Sausainius sulaužome mažais gabalėliais.

Ant lengvos ugnies išlydome sviestą ir šokoladą. Į šokolado masę supilame kondensuotą pieną ir pakaitiname iki virimo.(Jei norisi sodresnio skonio, į masę galima įberti šaukštelį kakavos).

Karštą šokolado masę užpilame ant sausainių, suberiame razinas/džiovintas slyvas/riešutus ir viską gerai išmaišome.

Sausainių masę supilame į kepimo popieriumi arba maistine plėvele išklotą formą ir stipriai paspaudžiame, kad neliktų oro tarpelių.

Tinginį geriausia palaikyti šaldytuve per naktį, na o kitą dieną galima smaližiauti ir vaišinti kitus :)

3 komentarai:

  1. Kaip skaniai atrodo!!
    Būtinai gaminsiu (:!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Darem darem tinginuka pagal tavo recepta, tik riesutu ir razinu nedejom, kazkaip megstam toki plika, be priedu. O skanus buvo neispasakytai!

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai man jis irgi patinka, kad su sokoladu vietoj kakavos kaip visi iprastai daro... toks prabangesnis skonis gaunasi :)

    AtsakytiPanaikinti