Plikyti sausainiai

















2 skardoms sausainių reikės:
(Receptas iš čia: aj-receptai)

350ml pieno
75 g sviesto
170 g miltų
130g rudojo cukraus
3 kiaušiniai
cukraus pudros pabarstymui

Į puodą supilkite pieną, sudėkite sviestą ir kaitinkite ant ugnies, kol užvirs. Nukelkite nuo viryklės, suberkite miltus su cukrumi ir energingai maišykite, kol masė pasidarys vientisa.

Palikite masę atvėsti 5-10 min. Tada po vieną įmaišykite kiaušinius. (Tešlą geriausia maišyti mikseriu.) Tinkamos konsistencijos tešla turi atšokti nuo puodo sienielių ir sušokti į vieną gumulą. 
Paruoštą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite nedidelius sausainius (kepimo metus sausainiai išsipūs). Kepkite iki 200C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min., arba kol sausainiai gražiai paruduos. Iškeptus sausainius pabarstykite cukraus pudra.


4 komentarai:

  1. Receptas klaidingas, nesu kepejas bet pabandziau issikepti, labai skysta tesla isejo ;-(
    Gal patikrinkite ar gramai tesingai irasyti straipsnyje.
    Pagarbiai

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ričardai,iš patirties galiu pasakyti, kad dirbti su plikyta tešla nėra itin paprasta, bet tikiuosi, kad kitą kartą jums pavyks :)produktų kiekiai yra būtent tokie, kokie nurodyti, o šaltinis, iš kurio ėmiau receptą, yra http://aj-receptai.blogspot.com/2009/12/karameliniai-plikyti-sausainiai.html

    AtsakytiPanaikinti
  3. reikejo ta tesla ant vidutines ugnies "isdziovinti", t y kaitinti vis sukant su mediniu saukstu iki kol tesla susoks i kamuoliuka. Tik tada deti kiausinius. O kiausinius irgi reikia deti pagal teslos tirstuma, as, pavyzdziui, sudejau 4. Ir gavosi labai skanus!! Sekmes

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gerai, kad kepant pirma karta neperskaiciau sio recepto, nes jis tikrai klaidinantis. Plikyti sausainiai niekada nesigaus jei seksite siuo receptu. Pieno mases negalima nukelt nuo vyrykles kol nesudedi miltu ir jie nesusika i viena mase, sekmes..

    AtsakytiPanaikinti