Tradicinis keksas
























200 g minkšto sviesto
200 g cukraus
4 kiaušiniai
300 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
200 g razinų
keli lašai vanilės esencijos (skanu ir su romo esencija)
cukraus pudros pabarstymui

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės, kad cukrus ištirptų.  Į išsuktą sviestą po vieną įmuškite kiaušinius. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Tada į sviesto ir kiaušinių masę po truputį berkite miltus ir be perstojo maišykite, kol subersite visus miltus ir gausis vientisa masė. Į tešlą įlašinkite vanilės arba romo esencijos ir suberkite razinas. Dar kartą viską išmaišykite.

Paruoštą tešlą supilkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Keksą kepkite 200C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., arba kol iškeps. Mediniu smeigtuku būtinai patikrinkite, ar keksas iškepęs.

Iškepusį keksą atvėsinkite ant grotelių, o po to išimkite iš formos. Prieš patiekdami, pabarstykite keksą ckraus pudra.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą