Morkų pyragas



2 vidutinio dydžio morkos, sutarkuotos smulkia burokine tarka (ne piurė!)
220g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5a.š. sodos
1 a.š. cinamono
100g maltų arba smulkiai kapotų riešutų (naudojau graikiškus ir lazdynų riešutus)
150ml rafinuoto aliejaus (tinka rapsų, saulėgrąžų)
150g rudojo cukraus
2 kiaušiniai

Glaistui:
200g Mascarpone sūrio
1-2 šaukštai minkšto sviesto
cukraus pudros pagal skonį


Į dubenį sudėkite sutarkuotas morkas, suberkite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, smulkintus riešutus ir viską išmaišykite.

Kitame inde išplakite kiaušinius su cukrumi. Kiaušinių mišinį supilkite ant sumaišytų ingredientų, supilkite aliejų ir viską gerai išmaišykite.

Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą kepimo formą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 45min. -1 val. (Kepimo laikas priklauso nuo pasirinktos kepimo formos dydžio.) Atvėsintą pyragą aptepkite kreminiu glaistu.  

Glaistui: Mascarpone sūrį sumaišykite su minkštu sviestu ir cukraus pudra. (Cukraus pudros berkite pagal skonį)

P.S. Papuošimams iš marcipano nulipdžiau morkytes :)

Idėja iš čia: http://www.deliaonline.com/recipes/

5 komentarai:

  1. Morkų pyragų era, ne kitaip :) atrodo labai skaniai. Matyt teks ir man lėkti miltų ir kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bet kokios dailios morkytės! Parasyk kaip lipdei, kur marcipaną pirkai, ar toks spalvotas buvo, ar teko pačiai suteikti spalvą. Labai noriu tokias morkytes ant savo velykinio torto pasodinti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rennie, marcipaną vežiausi iš Londono, bet manyčiau galima rasti Marks&Spencer. Anksčiau jie tikrai turėdavo. Du marcipano rutulėlius nudažiau dviem spalvom (maistinius dažus iš e-bay siunčiausi, nes Vilniuj niekur neradau) ir pirštais nulipdžiau morkytes :) super paprasta! Skanaus velykinio torto!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kokios simpatiškos morkytės! Nors šiaip nesu didžiausia morkų pyragų gerbėja, bet šios morkytės mane tiesiog apžavėjo :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū už komplimentus, Asta :) manęs irgi anksčiau neviliodavo morkų pyragai, bet kai pabandžiau pati pagaminti, labai patiko! Beje, kuria dieną būtinai ketinu kepti "Rafaelo" tortą, tavo svetainėje užregėtą... visi taip jį giria, noriu ir aš išbandyt! :)

    AtsakytiPanaikinti