Citrininis keksas No2



Keksui:

240g miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
5 kiaušiniai
300g cukraus (dėjau šiek tiek mažiau)
140ml grietinėlės (35% rieb.)
3-jų citrinų tarkuota žievelė
vienos citrinos sultys (nebūtina)
1,5 v.š. tamsaus romo (naudojau Stroch)
žiupsnelis druskos
80g lydyto sviesto

Glajui:

3 v.š. abrikosų uogienės
pusės arba vienos citrinos sultys (priklausomai nuo citrinos dydžio)
apie 150g cukraus pudros


Orkaitę įkaitinkite iki 180C.  Sviestu ištepkite ir kepimo popieriumi išklokite gilią stačiakampę (26x9x8cm) kepimo formą.

Į dubenį suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Kitame inde elektriniu mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi, grietinėle, citrinos žievele, sultimis, romu, druska ir lydytu sviestu. Į šią masę įmaišykite miltus, po to tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą.

Kepkite apie 1 val. (Mediniu smeigtuku patikrinkite ar keksas iškepęs.) Išimkite keksą iš orkaitės ir palikite atvėsti kepimo formoje 10 min. Orkaitės neišjunkite.


Paruoškite glajų. Pašildykite abrikosų uogienę ir pertrinkite ją per sietelį. Aptepkite keksą uogiene ir palikite 5 min. sustingti. Pašildykite citrinos sultis su cukraus pudra, kol pasidarys skaidrus sirupas. Aptepkite šiuo sirupu keksą ir palikite sustingti 2 min. Po to keksą vėl įdėkite į orkaitę, išjunkite temperatūrą ir palikite 5 min., kad glajus sutvirtėtų. Išimkite keksą iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti. Prieš patiekdami, keksą galite pabarstyti cukraus pudra :)




Receptą radau čia: Poires au Chocolat

4 komentarai:

  1. Ačiū, Reda :)ir skoniu šio gražuolio nenusivylėm :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. neparasete kokioje temperaturoje kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pradžioje rašiau, kad orkaitę reikia įkaitinti iki 180C laipsnių. Tokioje temperatūroje ir kepiau pyragą :) sėkmės ir skanaus pyrago! :)

    AtsakytiPanaikinti