Žemės riešutų sausainiai























Gana sėkmingai suimprovizuotas receptas. Internete regėjau gausybę panašių sausainių receptų, kuriuose naudojamas žemės riešutų sviestas. Spintelėje turėjau šių riešutų chalvos, tad nusprendžiau panaudoti ją ir rezultatas visai nenuvylė!  Beje, į sausainių tešlą visai nedėjau cukraus, nes pamaniau, kad su tokiu kiekiu chalvos jo net ir netrūks. Sausainiai iš tiesų gavosi pakankamai saldūs, bent jau man saldumo netrūko. Žinoma, jei norisi saldžiau, sausainius galima pabarstyti cukraus pudra arba į tešlą įmaišyti šiek tiek rudojo cukraus.

 3 skardoms sausainių reikės:

300g žemės riešutų chalvos
150g minkšto sviesto
80g rudojo cukraus (nebūtina)
2 kiaušiniai
apie 250g miltų
0,5 a.š. kepimo sodos
1 a.š. kepimo miltelių

Orkaitę įkaitinkite iki 180C.

Dubenyje mediniu šaukštu sutrinkite chalvą. Sudėkite minkštą sviestą, cukrų (kepiau be cukraus) ir elektriniu mikseriu išmaišykite. Maišydami masę vieną po kito įmuškite kiaušinius. Po to suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir soda. Viską gerai išmaišykite - masė turėtų būti pakankamai standi, bet ne per kieta, kad rankomis būtų galima formuoti sausainius.

Arbatiniu šaukšteliu kabinkite tešlą ir delnais formuokite graikiško riešuto dydžio rutulėlius. Po to suplokite juos delnais ir šakute įspauskite raštus. Kepkite apie 15 min., kol sausainiai švelniai parusvės.




4 komentarai:

  1. Labai įdomus receptas, reiks kada išbandyti, labai mėgstu chalvą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rennie, jei patinka chalva, neabejoju, kad patiks ir šie sausainiai :) be galo aromatingi :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oho, tikrai labai įdomu - sausainiai iš chalvos! :) Būtų labai įdomu paragauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Asta, būtinai išbandyk - sausainiai labai skanūs. Ir patarčiau papildomai cukraus nedėti :)

    AtsakytiPanaikinti