Varškės apkepas























Ypatingai švelnus, lengvas, vanile kvepiantis varškės apkepas. Vietoj razinų galima dėti bet kurių kitų mėgstamų džiovintų vaisių - džiovintų slyvų, vyšnių ar spanguolių.


700g varškės
cukraus (pagal skonį)
3 dideli kiaušiniai
150ml pieno
1 pakelis "Dr.Oetker" vanilinio pudingo
sauja razinų
tarkuota citrinos žievelė (nebūtina)

Dideliame dubenyje ištriname varškę su cukrumi. Po to į varškę supilame lengvai išplaktus kiaušinius. Piene išmaišome vanilinio pudingo miltelius ir supilame į varškės masę. Viską gerai išmaišome. Tada įberiame razinų (ir tarkuotą citrinos žievelę) ir dar kartą viską išmaišome.

Paruoštą masę supilame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepame 180C orkaitėje apie 1-1,5val. Kepimo laikas priklauso nuo pasirinktos kepimo formos dydžio. Kuo storesnis apkepas - tuo jis ilgiau keps.

14 komentarų:

  1. Labai mėgstu varškės apkepus, bet su pudingu dar nesu kepusi, būtinai išbandysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmm labai skaniai atrodo. Tikrai neatsisakyčiau gabalėlio pusryčiams :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ačiū :) apkepas buvo iš tiesų lengvutis, burnoj tirpstantis matyt dėl to, kad nedėjau nei miltų, nei manų.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš irgi dar nesu kepusi varškės apkepo su pudingu - labai vilioja išbandyti ir net neabejoju, kad tai tikrai greitu metu pabandysiu :) Tik be jokių džiovintų vaisių :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš irgi, būtinai būtinai išmėginsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš kepu paprastą - su manais, bet maniškei nelabai patinka, kiek pastebėjau... :) Rytoj šitą išbandysiu - su pudingu. Beje, labai įdomi forma gavosi. Aš irgi paieškosiu kokios įdomesnės. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tikiuosi rezultatas patiks :)beje, nedidelis pastebėjimas: atvėsęs apkepas įgauna tvirtesnę konsistenciją ir pjaustyti jį būna lengviau.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ech, na, sakė, kad patiko, nors man pačiam tai nelabai. :)) Nesutrupinau gerai varškės, tad išėjo tokiais gumulėliais. :O Mes šiaip dažnai darome tą šokoladinį pyragą su šokolado glaistu - labai pamėgom. Bet vakar iškepiau olandišką obuolių pyragą irgi pagal taviškį receptą - gavosi superinis. Net stebiuosi, kaip viskas pavyko (nuo seniai turiu trauminę patirtį - kažkada paauglystėje kepiau keksą, kurį pamiršau, kad kepiau, tad ypatingai džiaugiuosi, kai kas nors neprikepa). :D Beje, pamatytum mūsų dujinę viryklę... galima sakyti, aš praktiškai stebuklus darau, nes ji yra tarpukario laikų! buto šeimininkai mano, kad tai yra jos privalumas. :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Donatai, oho kokią istorinę viryklę naudojat! Turbūt su charakteriu? o chocolate brownie receptą bandei? (http://astosvirtuve.blogspot.com/2009/12/200g-sviesto-200g-juodo-sokolado-3.html) Jis ne ką prastesnis už 'sheet cake'. Toks tikras šokoladinis pyragas :) mūsų namuose populiariausias :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ne, Asta, dar nebandžiau brownio. Bet žinau, kad skanus - ragavau per Kasparo gimtadienį. ;) O viryklė tikrai su charakteriu, o dar ir kepa ne vienodai, tai tenka sukinėti formą, kad vienas šonas nesukeptų. :/

    AtsakytiPanaikinti
  11. svarbiausia tai, kad rezultatai nenuvilia :) taip ir toliau!

    AtsakytiPanaikinti
  12. na, iskepiau as toki apkepa, tai mano draugas pasake: skanu, bet man nepatinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. bet skanu vis tiek buvo? :) tai gal neblogai? :)

    AtsakytiPanaikinti