Citrininis tortas su Mascarpone





















Saujelė migdolų, šlakelis romo, šiek tiek citrinos ir miško uogų sumaišyta su mano šilčiausiais linkėjimais brangiausiai draugei 33-iojo gimtadienio proga. 
Kriste, džiaukis, svajok ir mylėk!.. :)

biskvitui:
7 kiaušiniai (tryniai atskirti nuo baltymų)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
4 š. maltų migdolų
vienos citrinos žievelė

biskvitui sulaistyti:
vienos citrinos sulčių
medaus arba cukraus (pagal skonį)
2-3 š. romo
100ml vandens

pertepimui:
500g Mascarpone sūrio
cukraus pudros (pagal skonį)
4 š. romo
3-4 š. citrininio kremo (šįkart pati kremo negaminau, naudojau Lemon Curd pirktą Marks&Spencer) Jei kremo neturite, jį galima pakeisti 1 citrinos sultimis
3-4 š. mėgstamos uogienės (labai tinka miško uogų ar vyšnių)

Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki baltos masės. Baltymus išplakti švariame sausame inde iki standžių putų, po to atsargiai įmaišyti į trynių masę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais,  maltais migdolais ir tarkuota citrinos žievele, po to suberti į kiaušinių mišinį ir atsargiai išmaišyti.

Paruoštą masę supilti į sviestu išteptą apvalią (23cm skersmens) kepimo formą ir kepti 180C orkaitėje apie 35-45min., ar kol iškeps. Iškeptą biskvitą išimti iš kepimo formos ir atvėsinti.

Pertepimui: Į Mascarpone sūrį įmaišyti cukraus pudros, citrininio kremo (šį kremą galima pakeisti vienos citrinos sultimis), įpilti romo ir viską išmaišyti. Jei kremas atrodo per tirštas, galima įmaišyti šiek tiek grietinės.

Atvėsusį biskvitą padalinti į du lakštus. Abu lakštus sulaistyti sirupu, paruoštu iš citrinos sulčių, medaus (arba cukraus), romo ir vandens.

Ant apatinio biskvito užtepti du trečdalius Mascarpone kremo, ant viršaus paskirstyti mėgstamos uogienės ir uždėti antrą biskvito lakštą. Likusiu kremu aptepti torto viršų ir šonus. Tortą galima papuošti kapotais riešutais arba baltojo šokolado drožlėmis.

Prieš patiekiant, tortą palaikyti šaldytuve mažiausiai 4 val. Skanaus :)


 


3 komentarai:

  1. Labas vakaras,planuoju daryti šį torčiuką,tik norėjau paklausti kuo užtepėte maskarponės sūrį ant torčiuko?:) ar reikia kažkokių specialių įrankių ar įmanoma kažkaip kitaip? Labai ačiū už atsakymą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki,

    aš naudoju tokią tortams glaistyti skirtą metalinę mentelę, bet manau būtų galima naudoti ir šaukštą ar platų peilį... šiaip tas kremas yra pakankamai minkštas, tad nesunku jį tepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai ačiū,reikės išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti