Šventinių pietų pabaigai siūlau išbandyti garuose 'iškeptus' šokoladinius pudingus. Anglai juos vadina 'steamed puddings', na o tokių pudingų karaliumi Anglijoje yra laikomas Christmas Pudding, kuris ant Kalėdinio pietų stalo tradiciškai patiekiamas su liepsna. Šį kartą pristatau garuojančių šokoladinių pudingų receptą.
120g minkšto sviesto
120g cukraus
2 kiaušiniai
150g miltų
4 v.š. kakavos miltelių
1 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. grietinės arba jogurto
šokoladiniui padažui:
100ml grietinėlės
100g juodojo šokolado
Sviestą ištrinti su cukrumi iki baltos masės. Po to elektriniu mikseriu įmaišyti kiaušinius (po vieną). Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, įmaišyti kakavą ir grietinę.
Paruoštą masę sudėti į 4 sviestu išteptus kepimo indelius (aš naudojau aliumininius 180ml talpos indelius, tinka ir keramikiniai). Kiekvieną indelį apdengti sviestu patepta folija.
Užkaisti puodą su garintuvu ir į jį sudėti pudingus. Garinti apie 45 min. Po to pudingus atsargiai išversti į lėkštes ir aplieti šokoladiniu padažu, pagamintu iš lydyto šokolado ir grietinėlės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą