Šokoladiniai triufeliai


Neseniai savo draugei prisipažinau, kad į Belgiją važiuočiau vien dėl šokolado. Na gerai, neatsisakyčiau aplankyti Briugės ir kitų jaukių Belgijos miestelių, bet šokolado paieškos ir 'šokoladainių' lankymas būtų kelionės tikslas Nr.1. Beje, neseniai mano miela draugė grįžo iš gerbiamos Šokolado Šalies ir parvežė pačių įmantriausių šokoladinių stebuklų, tarp kurių buvo ir migdoliniai sausainiai Macarons. Šiuos būtinai ketinu kada nors pagaminti ir čia aprašyti. Na o kol kas... vietą užleidžiu šokoladiniams triufeliams :)


250g juodojo šokolado
165ml grietinėlės (35% rieb.)
35g minkšto sviesto (kambario temp.)
1 v.š. romo arba brendžio
80g kakavos pabarstymui


Šokoladą susmulkiname mažais gabalėliais.

Ant silpnos ugnies puode pakaitiname grietinėlę iki virimo (tačiau užvirti neleidžiame). Po to nuimame puodą nuo ugnies ir suberiame smulkintą šokoladą. Maišome, kol šokoladas ištirps ir masė taps vientisa. Po to įmaišome minkštą sviestą ir įpilame šlakelį romo arba brendžio. Tada šokolado masę perpilame į kitą dubenį ir atvėsiname.

Atvėsintą šokolado masę ('ganache') dedame į šaldytuvą ir atšaldome 3val., kad masė sustingtų.

Kakavos miltelius suberiame į nedidelį dubenėlį. Iš šaldytuvo išimame sustingusią šokolado masę ir delnais formuojame arbatinio šaukštelio dydžio triufelius. Po to kiekvieną triufelį pavoliojame kakavos milteliuose.

P.S. Jei mėgstate rafinuotesnio skonio triufelius, į lydyto šokolado masę galite įmaišyti šiek tiek čili, kardamono arba cinamono miltelių. Be to, triufelius galima apvolioti ne tik kakavoje, bet ir cukraus pudroje ar kepintuose smulkintuose riešutuose. Imrovizuokite pagal skonį :)




3 komentarai:

  1. sakykit, ar butu galima mase sudeti stingti i plastmasines formeles sokoladui? ar issiimtu saldainiai is ju?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi ne, trifiulių masė formelėms visai netinka, nes ji nesustingsta iki visiško kietumo. taigi, jei rankų terliotis nesinori, tada galima tiesiog masę kabinti šaukšteliu ir iš kart dėti į kakavos miltelius - nors triufeliai nebus apvalūs, bet vis tiek tokie pat skanūs! :)

    AtsakytiPanaikinti