Citrininis kremas (Lemon curd)


















Kalėdinių dovanų gamyba nesibaigia! Dar vienas įrašas iš gerbiamos škotiškos virtuvės. Citrininį kremą galima tepti ant skrudintos duonos, blynų arba naudoti kaip įdarą įvairiems tortams, pyragams ir pan.

(pakoreguotos proporcijos)
vienos citrinos žievelė
trijų сitrinų sultys
4 kiaušiniai
250g cukraus
150g sviesto (kambario temp.)
1 šaukštelis krakmolo (nebūtina)


Užverdame puodą su nedideliu kiekiu vandens.

Karščiui atspariame dubenyje išplakame kiaušinius ir sudedame visus kitus produktus.

Dubenį su mišiniu pastatome ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišydami kaitiname apie 20 minučių kol kremas sutirštės.

Karštą kremą supilame į švarius pakaitintus stiklainius/indelius ir iš karto užsukame dangtelius.

Kremą reiktų laikyti šaldytuve ir suvartoti per 10 dienų.

1 komentaras: