Angliškas pudingas Trifle























Džiaugsmingų, meilingų, kūrybingų ir saldžių 2010-ųjų metų! Tegu visos cukrinės svajonės pildosi! Supažindinu su tradiciniu anglų virtuvės pudingu Trifle. Galbūt jis labiau tiktų šiltai vasariškai dienai, tačiau ryt išlydim namiškius į Angliją, tad kilo įkvėpimas padaryti jiems šokią tokią įžangą...:)


1 indelis konservuotų persikų
indelis mėgstamos uogienės
4 arb. šaukšt. želatinos
apie 100g biskvitinių pirštelių (tiks ir paprastas biskvitas)
4-5 šaukštai romo arba vaisių kompoto
250ml grietinėlės (35% rieb.)

Custard kremui:
 3 kiaušinių tryniai
250ml grietinėlės (35% rieb.)
25g cukraus
1 arb. šaukšt. krakmolo

Smulkiai supjaustome konservuotus persikus ir sudedame į stiklinį indą.

Želatinos miltelius užpilame nedideliu kiekiu šalto vandens ir paliekame kol išbrinks. Po to pakaitiname ant lengvos ugnies, kad želatina ištirptų.

Skystą želatiną supilame į uogienę ir gerai išmaišome. Tada pilame ant persikų. Indą su želė dedame į šaldytuvą ir laukiame kol sustings.

Ruošiame Custard kremą. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir krakmolu. Nedideliame puode pakaitiname grietinėlę kol ši užvirs. Nuimame grietinėlę nuo viryklės ir nuolat maišydami į ją supilame kiaušinių trynius. Puodą su kremu vėl dedame ant silpnos ugnies ir kaitiname maišydami šluotele kol kremas sutirštės. Kremui sutirštėjus nuimame puodą nuo viryklės ir paliekame atvėsti.

Ant sustingusios vaisių želė išdėliojame biskvitinius sausainius ir apšlakstome juos romu arba vaisių kompotu. Ant viršaus supilame plikytą kremą.

Išplakame grietinėlę iki standumo ir ja tolygiai padengiame visą pudingo paviršių.

P.S. Jei kas netingi terliotis, grietinėlę galima sukrėsti į konditerinį maišelį su antgaliu ir įmantriai papuošti desertą - šįkart nepatingėjau ir aš!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą