Apsnigtas šokoladinis vyniotinis



6 dideli kiaušiniai (tryniai atskirti nuo baltymų)
160g cukraus
50g kakavos
žiupsnelis druskos
(сukraus pudros pabarstymui)

įdarui:
200g juodojo šokolado
3 šaukštai pieno
2 kiaušiniai (tryniai atskirti nuo baltymų)
1-2 šaukštai romo (pvz. Stroh) arba brendžio
200- 250ml grietinėlės (35 % rieb.)
cukraus pudros (pagal skonį)

Pirmiausiai ruošiame šokoladinį kremą. Šokoladą sulaužome mažais gabalėliais ir suberiame į karščiui atsparų indą. Įpilame tris šaukštus pieno ir indą pastatome virš silpnai verdančio vandens puodo, kad šokoladas ištirptų. Nuėmę nuo viryklės. Į atvėsintą šokolado masę sudedame 2 kiauš. trynius, įpilame romo ar brendžio ir išmaišome. Išplakame 2 kiauš. baltymus iki standžių putų ir įmaišome į šokolado masę. Pagamintą kremą laikome šaldytuve kol prireiks.

Išplakame grietinėlę su cukraus pudra iki standumo (galima įlašinti šiek tiek citrinos sulčių) ir atšaldome kol prireiks.

Gaminame biskvitą. Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Elektriniu mikseriu išplakame 6 kiauš. trynius su cukrumi iki baltos purios masės. Į kiaušinių masę suberiame kakavą, žiupsnelį druskos ir išmaišome. Švariame sausame inde mikseriu išplakame 6 kiauš. baltymus iki standžių putų, po to supilame juos į kiaušinių masę. Viską atsargiai išmaišome ir paruoštą masę supilame į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą 35x26 cm dydžio skardą. Biskvitą kepame apie 15-20 min.

Iškeptą biskvitą išimame iš orkaitės ir atvėsiname 10 min. Po to išimame iš skardos ir atsargiai nuo biskvito nulupame kepimo popierių.

Biskvitą dedame ant cukraus pudra pabarstytos lentelės ir užtepame šokoladinį kremą. Ant viršaus paskirstome plaktą grietinėlę ir susukame vyniotinį. Nieko baisaus, jei biskvitas įtrūks - nuo to vyniotinis atrodys dar labiau viliojantis! Pagamintą šokoladinę "malką" perkeliame ant serviravimo lėkštės ir dar kartą apibarstome cukraus pudra!

P.S. Improvizavau pagal Delia Smith 'Squidgy Chocolate Log' receptą. 


2 komentarai:

  1. Ar gali būti, kad biskvitui nereikia miltų? :O

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai taip :) kakava cia suveikia kaip miltai! ypac megstamas vyniotinis musu namuose :)

    AtsakytiPanaikinti