Sviestiniai sausainiai (Scottish Shortbread)






















Valio, valio! Laukiam svečių, tad labai greitai iškepiau sausainių pyragą - paprasta, bet skanu! Žinoma, galima ir nenaudoti torto formos, o paprasčiausiai iškočioti 7mm storio tešlą, išpjaustyti norimos formos sausainius ir kepti trumpiau. O svečiai jau čia, tad nešu skanumynus į balkoną ragaut :)...

180g sviesto
60g cukraus pudros
175g kvietinių miltų
75g ryžių miltų arba smulkių manų kruopų
50g šokolado
cukraus pudros pabarstymui

Sutarkuokite sviestą ir sumaišykite su sausais ingredientais. Rankomis suminkykite tešlą.

22cm skersmens kepimo formą su nuimamais kraštais ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Po to tešlą sudėkite į kepimo formą ir rankomis ją 'išlyginkite', kad padengtų formos dugną. Tada sausainių tešlos pagrindą subadykite šakute ir peiliu padalinkite į lygias dalis. Įspauskite šokolado gabalėlių ir kepkite 180 C orkaitėje apie 30-35 min., kol pagels.

Iškepus, išimkite 'sausainių pyragą' iš orkaitės, nuimkite kepimo formos kraštus, dar kartą peiliu padalinkite į lygias dalis ir palikite formoje visiškai atvėsti.
Prieš ragaujant, pabarstykite cukraus pudra!

Šaltinis: 'Delia's Complete Cookery Course' by Delia Smith

2 komentarai:

  1. Gardūs, originalūs, greitai ir lengvai paruošiami sausainiai. Naudojau juodojo šokolado gabalėlius ir spintelėje užsilikusią kūdikiams skirtą ryžių košę. Dėkoju už receptą. Niam.

    AtsakytiPanaikinti