Kiniški makaronai su sojų daigais

 
Mano dienoraštyje perversmas - įkėliau pirmą nedesertinį įrašą! Tikiuosi dėl to svetainės pervadinti nereikės ... Kol kas nesaldžių receptų grupę pavadinau
'SUGAR-FREE', o vėliau, jei tokių įrašų bus nemažai, grupuosiu kitaip. Taigi,
lenkiuosi azijietiškai virtuvei ir sakau SKANAUS! :)


2 asm. pietums:

2 pakeliai kiniškų makaronų
2 v. š. kepintų sezamų aliejaus
nedidelė skardinė sojos daigų
2 skiltelės česnako
1 aitrioji paprika
200g virtos smulkiai pjaustytos vištienos (naudojau triušieną)
žiupsnelis druskos
1 v. š. sojos padažo 
ryšelis svogūnų laiškų

Makaronus sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite. Palikite 5 min., kad makaronai išbrinktų.

Į įkaitintą keptuvę įpilkite sezamų aliejaus ir 3 min. pakepinkite sojų daigus, susmulkintą aitriąją papriką (be sėklų!) ir sutrintą česnaką. Po to sudėkite smulkintą vištieną, įberkite žiupsnelį druskos ir viską pakepinkite dar pora minučių.

Nusunkite išbrinkusius makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su sojų daigais. Įberkite saujelę smulkintų svogūnų laiškų ir viską atsargiai išmaišykite. Prieš patiekiant, makaronus pagardinkite sojų padažu.

P.S. Turiu nuostabų čili aliejų-pastą, kurį pirkau China Town'e Londone. Sudėtis maždaug tokia: aliejus, trinta aitrioji paprika, smulkintos džiovintos krevetės ir česnakai. Šiuos makaronus irgi gardinau šaukšteliu šito gėrio :)... bet aišku galima apsieiti ir su šviežiu čili pipiru. Tokio aliejaus-pastos berods galima rasti kinietiško maisto prekių parduotuvėje šalia Kalvarijų turgaus.

2 komentarai: