Rabarbarų pyragas

 




















Už lango škvalas audringai įsisiūbavęs, o pas mus virtuvėje pasklido šiltas ir jaukus rabarbarų pyrago kvapas...rabarbarus vadinu ankstyvos vasaros gėriu, kurio šįkart nereikėjo net turguje ieškot, nes gavom maišą šių ekologiškai išaugintų lauktuvių iš sodo. Kai kas mūsų namuose juos labiausiai mėgsta valgyti žalius su cukrumi... 
Na, o kol 'tas kažkas' nematė, aš pabandžiau juos panaudoti kitaip :)


5-6 dideli kiaušiniai  (tryniai atskirti nuo baltymų)
1 stiklinė cukraus
125g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. maltų migdolų
apie 450g rabarbarų stiebų
3 v.š. cukraus rabarbarams pabarstyti
žiupsnelis cinamono

Nuplaukite rabarbarus, po to juos nulupkite ir supjaustykite.

Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki baltos masės. Po to švariame sausame inde mikseriu išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų.

Kiaušinių baltymus atsargiai šluotele įmaišykite į trynių masę. Po to persijokite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais ir maltais migdolais. Miltų mišinį suberkite į kiaušinių masę ir atsargiai išmaišykite.

Paruoštą masę supilkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą apvalią kepimo formą (23 cm skersmens). Ant viršaus paskleiskite cukrumi ir cinamonu pabarstytus rabarbarus. Pyragą kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 50 minučių ar kol iškeps.

 








P.S. Pyragui kepant, rabarbarai lengvai nuskendo tešloje :)...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą