Imbieriniai sausainiai























Imbierinius sausainius šiemet pakuosiu dovanoms :) 
Gal net ant eglutės kabinsiu :) 
Namuose bus jauku ir kvapnu :)


maždaug 6 skardoms sausainių reikės:

150ml skysto medaus
110g sviesto
100g rudojo cukraus (Demarara arba Light Muscovado)
375g miltų
1 a.š. cinamono miltelių
1 a.š. imbiero miltelių
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
žiupsnelis druskos
1 didelis kiaušinis

Puode ant viryklės ištirpinkite medų, sviestą ir cukrų. Nuolat maišydami leiskite masei užvirti, kad cukrus ištirptų. Nukelkite puodą nuo ugnies ir atvėsinkite sirupą apie 20-30 min.

Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir druską. Miltų viduryje padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį, supilkite medaus sirupą. Rankomis suminkykite tešlą. Jei tešla pernelyg lipni, įberkite dar šiek tiek miltų. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą porai valandų (arba palikite per naktį).
 

Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Tešlą padalinkite į kelias dalis. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą kuo ploniau (apie 2mm storio) ir formelėmis išpjaustykite sausainius.

Išpjaustytus sausainius sudėkite ant
kepimo popieriumi išklotų skardų. Kepkite apie 10 min. arba kol sausainiai tolygiai parusvės. Kuo plonesni sausainiai, tuo greičiau iškepa.

P.S. Nebūtina iš karto sunaudoti visos tešlos. Dalį galima atidėti į šaldiklį  :).

3 komentarai:

  1. o taip, mes jau savaitė kaip kepam. ir dar kepsim, ir dovanosim :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. tiesa, niekur nerandu žmogeliukų formelės.. tenka kept eglutės, meškučius, zuikučius ir pan. :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. angelo ir žmogeliuko formeles iš Londono parsivežiau :) jei kur Vilniuj užregėsiu, pasakysiu :) gal M&S būtų?

    AtsakytiPanaikinti