Žagarėliai








Iš vaikystės prisiminimų... bandymas nustebinti mamą šeimininkaujant virtuvėje, netyčia užsiliepsnojusios virtuvinės užuolaidos gesinimas, dūmų vaikymas ir pirmųjų žagarėlių ragavimas...



4 kiaušiniai
100g cukraus
vanilinio cukraus
0,5l grietinės (30% rieb.)
1 a.š. sodos
miltų  (tešla turi būti kuo minkštesnė, bet kočiojama)
2 v.š. degtinės arba romo
aliejaus kepimui

Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

Puodelyje sumaišome sodą su keliais šaukšteliais grietinės.

Į kiaušinių masę supilame 'nugesintą' sodą, likusią grietinę, įpilame pora šaukštų degtinės (arba romo) ir įberiame tiek miltų, kad tešla būtų kuo minkštesnė, bet kočiojama. Rankomis suminkome tešlą.

Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiojame tešlą ir formuojame žagarėlius.

Žagarėlius verdame įkaitintame aliejuje vartydami, kad apskrustų iš abiejų pusių. Iškeptus žagarėlius galima pabarstyti cukraus pudra.

4 komentarai:

  1. kaip skanu... :-) prisimenu, kaip tu juos mėgai...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Asta, o kur tuos žagarėlius reikia virti - paprastam puode ar gruzdintuvėj? Nes gruzdintuvės tai neturiu... :/

    AtsakytiPanaikinti
  3. Donatai, paprastam metaliniame puode galima (ne emaliuotame) arba keptuveje su aukstais krastais. o alieju naudok paprasta - ne alyvuogiu :)sekmes!

    AtsakytiPanaikinti