Pusryčių bandelės
sausų mielių (7g)
2 kiaušiniai
550g kvietinių miltų
60g lydyto sviesto
250ml pašildyto pieno
2 v.š. cukraus
1 a.š. druskos
(1 kiauš. trynys bandelėms aptepti ir sezamo/juodųjų svogūnų ar aguonų sėklų pabarstymui )
Į puodelį suberiame mieles, šaukštelį cukraus ir užpilame 100ml pašildyto pieno. Pamaišome ir paliekame 7 min., kad mielės pakiltų.
Dideliame dubenyje sumaišome miltus su druska ir likusiu cukrumi.Viduryje padarome duobutę ir supilame išplaktus kiaušinius, lydytą sviestą, mielių-pieno mišinį ir likusį pieną. Viską išmaišome ir minkome tešlą, kol ji taps elastinga (apie 10 min).
Iš tešlos delnais suformuojame nedideles bandeles ir dedame ant miltais pabarstytos kepimo skardos. Uždengiame švariu rankšluoščiu ir paliekame šiltoje vietoje 1-1,5val., kad pakiltų.
Orkaitę įkaitiname iki 200C. Bandeles aptepame kiaušinio tryniu, pabarstome mėgstamais prieskoniais ir kepame apie 20min., kol švelniai parusvės.
P.S. Improvizavau pagal šį Sonatinos receptą.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą