Šimtą kartų įsitikinau, kad šokolado ir lazdyno riešutų duetas yra nepakeičiamas... turbūt danguj sutvertas! Belieka išsivirti puodelį kavos ir skanauti :)
185g minkšto (kamb. temperatūros) sviesto
60g cukraus pudros
žiupsnelis druskos
40g krakmolo
200g miltų
30g kakavos
60g kepintų lazdyno riešutų (maltų arba sutrupintų)
Puode sumaišome visus sausus ingredientus, sudedame minkštą sviestą ir rankomis suminkome tešlą.
Tešlą padalijame į dvi dalis ir suformuojame dvi 'malkas'. Dedame į šaldytuvą 15-20min.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Abi 'malkas' supjaustome 7 mm storio griežinėliais, sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame apie 15 min.
Skardą išėmus iš orkaitės sausainius būtinai paliekame atvėsti ir sukietėti skardoje. Atvėsusius sausainius galima pabarstyti cukraus pudra.
Nuostabus sausainukai -tirpsta burnoje!
AtsakytiPanaikintilabai smagu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikinti