Dar viena šokoladinė pagunda... Ką čia ir bepridursi - cheesecake'us mėgstu pačiais įvairiausiais pavidalais! Kreminio sūrio vaidmenį tokio tipo tortuose gali 'suvaidinti' Mascarpone, Philadelphia ar Ricotta sūris, 'Mūsų švelnioji' varškė ir kiti panašūs variantai :) Galima naudoti ir paprastą pertrintą varškę, tik tuomet tortas gali būti šiek tiek rūgštokas.
150g šokoladinių sausainių "Selga"
50g lydyto sviesto
1 a.š. cinamono
400g juodojo šokolado
250g grietinėlės (35% rieb.)
400g kreminio sūrio (labiausiai tinka Mascarpone)
papuošimui:
3-4 šaukštai mėgstamos uogienės
kepintų migdolų drožlių
Sutrupiname sausainius ir sumaišome su lydytu sviestu. Suberiame trupinius į 22cm skersmens torto formą ir suspaudžiame. Sausainių pagrindą pabarstome cinamonu ir atšaldome 30 min.
Šokoladą sulaužome mažais gabalėliais, suberiame į karščiui atsparų indą ir pastatome virš puodo su silpnai verdančiu vandeniu.(Pastaba: šokolado indo dugnas neturi liestis su vandeniu) Maišome, kol šokoladas išsilydis.
Išplakame grietinėlę iki standumo. Atsargiai įmaišome kreminį sūrį, po to supilame šiek tiek atvėsusį šokoladą ir viską išmaišome.
Šokoladinį kremą supilame ant sausainių pagrindo ir mentele išlyginame paviršių. Atšaldome mažiausiai 4 val. (geriausiai per naktį)
Torto paviršių padengiame uogiene ir pabarstome kepintais migdolais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą