Mielinės spurgos



















Puikiausias sumanymas 'suneštiniam' gimtadienio vakarėliui. Pagal šį receptą pavyko iškepti 37 nedidukes spurgas-riestainius. Pagaminti tokias spurgas svajojau jau nuo tada, kai prieš pora mėnesių nepavyko joms atsispirti Camden Town'o turguje Londone :))


2 kiaušiniai
7g sausų mielių
4-5 šaukštai cukraus
10g vanilinio cukraus
200ml pašildyto pieno
žiupsnelis druskos
80g lydyto sviesto
500g kvietinių miltų

aliejaus (virimui)
cukraus pudros, cinamono (pabarstymui)

Mieles suberkite į stiklinę, įdėkite arb. šaukštelį cukraus ir užpilkite puse stiklinės pašildyto pieno. Palikite 10min., kad mielės pakiltų.

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltos masės. Supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, įberkite vanilinio cukraus ir žiupsnelį druskos. Po to įmaišykite mieles, suberkite miltus ir suminkykite tešlą. Ant miltais pabarstyto darbastalio suformuokite spurgas. Palikite 45 min., kad pakiltų.

Virimo puode įkaitinkite aliejų ir virkite spurgas vartydami, kad jos iš abiejų pusių tolygiai parusvėtų.

Pabarstykite spurgas cukraus pudra ir cinamonu.

2 komentarai:

  1. siandien iskepem spurgytes sau ir vaikams,labai patiko,skanios tikrai. Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skanios spurgytes, o kas svarbiausia - neriebios :)

    AtsakytiPanaikinti