Morenginis vyniotinis




















Gal ir ne visai morenginis, nes pagrindo sudėtyje yra maltų migdolų :) Beje, kadangi naudojau didoką skardą (geriausia naudoti 26x36cm), vyniotinio pagrindas gavosi gana plonas...susukti nebuvo sunku, kadangi migdolų miltai morengui suteikia lankstumo :)

5 kiaušinių baltymai
žiupsnelis druskos
200g cukraus pudros
100g maltų migdolų (arba 50g migdolų drožlių)

Įdarui:
250ml grietinėlės (35% rieb.)
3 mandarinai (arba kitų vaisių ar uogų)
1-2 š. cukraus pudros



















Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.

Švariame sausame inde išplakame kiaušinių baltymus iki putų, po to suberiame cukraus pudrą ir toliau plakame baltymus iki standumo. Suberiame maltus migdolus ir išmaišome.

Baltymų masę supilame į stačiakampę skardą (26x36cm), išklotą kepimo popieriumi. Kepame 8 min. orkaitės viršutinėje dalyje. Po to sumažiname temperatūrą iki 160 laipsnių ir toliau kepame apie 10-12 min. Iškepusį pagrindą paliekame šiek tiek atvėsti skardoje, po to išverčiame ant cukraus pudra pabarstyto paviršiaus, nulupame kepimo popierių ir paliekame visiškai atvėsti.

Nulupame ir susmulkiname mandarinus. Iki standumo išplakame grietinėlę, įberiame 1-2 š. cukraus pudros, sudedame mandarinus ir viską išmaišome.

Grietinėlės kremu padengiame morenginį pagrindą ir atsargiai suvyniojame vyniotinį. Nieko tokio, jei sukant vyniotinį morengas šiek tiek įskyla - skonio tai tikrai nepagadina! Prieš patiekiant vyniotinį reiktų atšaldyti šaldytuve mažiausiai 3 val.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą