Šokoladinis tortas "Black Velvet"




















Ypatingai proginis, nenuviliantis ir gundantis!.. Turbūt pagrindinė šio torto 'velvetinės' tekstūros paslaptis yra ta, kad biskvito sudėtyje visiškai nėra miltų - šokoladinis kremas, grietinėlė ir tirpstantis biskvitas susilieja į vieną neapsakomai intensyvų šokoladinį stebuklą...

biskvitui:
7 kiaušiniai (tryniai atskirti nuo baltymų)
55-60g kakavos miltelių
150g cukraus
žiupsnelis druskos

pertepimui:
200g juodojo šokolado
2 šaukštai vandens
3 kaušiniai (tryniai atskirti nuo baltymų)
1 arbatinis šaukštelis cinamono miltelių

250ml grietinėlės (35% rieb.)
1 šaukštas cukraus pudros
1 šaukštas citrinos sulčių

papuošimui:
kakavos miltelių
cinamono
180ml grietinėlės (35% rieb.)

Pirmiausiai ruošiame šokoladinį kremą. Šokoladą sulaužome mažais gabalėliais ir suberiame į karščiui atsparų indą. Įpilame du šaukštus vandens ir indą pastatome virš silpnai verdančio vandens puodo (pastaba: šokolado indas neturi liestis su vandeniu). Į lydytą šokoladą sudedame 3 kiauš. trynius, suberiame cinamoną ir viską išmaišome. Išplakame 3 kiauš. baltymus iki standžių putų ir įmaišome į šokolado masę. Pagamintą kremą atšaldome, kol prireiks.

Išplakame grietinėlę su citrinų sultimis ir šaukštu cukraus pudros. Kol gaminsime biskvitą, grietinėlę geriausia laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

7 kiaušinių trynius išplakame su cukrumi iki baltos purios masės, po to suberiame kakavą, žiupsnelį druskos ir viską išmaišome. Į kakavinę masę atsargiai įmaišome iki standžių putų išplaktus 7 kiauš.baltymus. Pusę tešlos supilame į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą apvalią kepimo formą. Biskvitą kepame apie 15-20min. Iškeptą biskvitą išimame iš orkaitės ir atvėsiname 10 min. Po to išimame iš skardos ir atsargiai nuo biskvito nulupame kepimo popierių. Kepame antrą biskvito lakštą.

Visiškai atvėsus biskvitui, imame vieną lakštą ir ant jo užtepame visą šokoladinį kremą. Ant viršaus tolygiai paskirstome plaktą grietinėlę. Tada ant viršaus atsargiai užklojame antrą biskvito lakštą ir peiliu arba specialia konditerine mentele 'užglaistome' torto šonus.

Torto paviršių ir šonus pabarstome kakavos milteliais, cinamonu ir papuošiame plakta grietinėle. Prieš ragaujant tortą reiktų atšaldyti mažiausiai 4 val.

2 komentarai:

  1. Paimsim sita torta i Velvet Underground...niammmm:*

    AtsakytiPanaikinti
  2. Astule, tavo blogas tiesiog kvepia šokoladu. Galėtų net vadintis ne "cukrinėmis", o "šokoladinėmis svajonėmis". Ech, LA DOLCE VITA...

    AtsakytiPanaikinti