Pavasarinis saldus įrašas apie ledus su sausainių gabalėliais. Rezultatas
tikrai nenuvylė, nors ir buvo apsieita be ledų gaminimo mašinos
(ice-cream maker). Sustingusi ledų masė buvo gana kietokia,
tad prieš kabinant šaukštą teko panardinti į karštą vandenį.
Tikiuosi, kad pavasariui įsibėgėjus apie ledus čia rašysiu dar ne kartą :)
tikrai nenuvylė, nors ir buvo apsieita be ledų gaminimo mašinos
(ice-cream maker). Sustingusi ledų masė buvo gana kietokia,
tad prieš kabinant šaukštą teko panardinti į karštą vandenį.
Tikiuosi, kad pavasariui įsibėgėjus apie ledus čia rašysiu dar ne kartą :)
6 kiaušinių tryniai
110g cukraus
500ml grietinėlės (35% rieb.)
200ml pieno
1/2 puodelio stiprios kavos
šokoladinių sausainių (sunaudojau 4 Selga sausainius)
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki baltos masės.
Puode pakaitinkite pieną ir grietinę iki virimo, po to supilkite į trynių masę ir vikriai išmaišykite šluotele.
Trynių, grietinėlės ir pieno mišinį supilkite atgal į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kaitinkite be perstojo maišydami šluotele apie 10min., kol kremas ims tirštėti. Kremą atvėsinkite 15 min., po to į jį supilkite kavą. Išmaišykite ir palikite atvėsti.
Atvėsintą mišinį perpilkite į šaldymo indą (pvz., metalinį) ir dėkite į šaldiklį. Kai ledų masė pradės stingti, išplakite ją elektriniu mikseriu arba šluotele. Pakartokite tai bent 3-4 kartus, kol masė pasidarys tiršta ir vientisa. Tada įmaišykite smulkintus sausainius ir leiskite ledams visiškai susingti.
Labai noustabiai atrodo. Reikes isbandyti :)
AtsakytiPanaikinti