Sausainiai su uogiene / 'Linzer cookies'






















225g minkšto sviesto
2 kiauš. tryniai
90g cukraus pudros
280g miltų
110g maltų migdolų
žiupsnelis druskos
tarkuota citrinos žievelė
braškių arba aviečių džemo
cukraus pudros



Minkštą sviestą išplakite su cukraus pudra iki purios masės. Po to sudėkite kiaušinių trynius ir gerai išmaišykite. Įberkite žiupsnelį druskos, tarkuotą citrinos žievelę ir miltus sumaišytus su migdolais. Viską gerai suminkykite. Padalinkite masę į dvi dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir atšaldykite 1 val.

Orkaitę įkaitinkite iki 180C.

Iškočiokite tešlą (iki 4mm storio) ir sausainių formelėmis išpjaukite sausainius. Pusė sausainių bus kaip pagrindas, o kita pusė - sausainių viršus. Taigi pusėje sausainių išpjaukite viduriukus.

Sausainius kepkite apie 13 min.  Iškeptus sausainius atvėsinkite.

Jei džemas labai tirštas, galite jį šiek tiek pašildyti, kad būtų lengviau tepti. Ant sausainių pagrindo užtepkite šiek tiek džemo, o viršutines sausainių dalis pabarstykite cukraus pudra (žr. nuotrauką). Suklijuokite sausainius ir palaukite bent 2 val. kol sustings. Kitą dieną sausainiai šiek tiek suminkštėjo ir mums jie dar labiau patiko! Na, o jei norisi trapių sausainiai, tuomet valgykite juos tą pačią dieną.

Šaltinis: A Cup of Sugar... A Pinch of Salt



4 komentarai:

  1. Visad tokiais gundžiausi, bet dar nei ragavau, nei gaminau :) Ar ta nupudruota viršutinė dalis gerai laikosi? Ar prisiklijavimas priklauso nuo džemo? Gražu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma, džemas sausainius gerai suklijuoja, ypač jei pakanka kantrybės juos valgyti kitą dieną. Beje, kitą dieną sausainiai šiek tiek suminkštėja ir mums jie dėl to dar labiau patiko :)pastebėjau, kad klijuojant sausainių puseles negalima stipriai spausti, nes sausainiai labai lengvai sutrupa...

    Reda, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti