Avižiniai batonėliai





250g avižinių dribsnių (ne pačių smulkiausių)
skardinė saldinto kondensuoto pieno
75g kokoso drožlių
100g razinų (arba mėgstamų džiovintų vaisių)
125g saulėgražų, sezamų sėklų mišinio (naudojau tik saulėgrąžas)
125g mėgstamų riešutų


 

Orkaitę įkaitinkite iki 130°C. Kepimo popieriumi išklokite 23 x 33 dydžio skardą.

Stambiai sukapokite riešutus ir susmulkinkite stambesnius džiovintus vaisius.

Ant silpnos ugnies puode pakaitinkite kondensuotą pieną, kad suskystėtų.

Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus ir ant jų užpilkite pašildytą kondensuotą pieną. Viską gerai išmaišykite.

Sukrėskite masę į paruoštą skardą ir mentele viską suspauskite, kad neliktų oro tarpelių. Bus patogiau, jei ant išlygintos avižinių dribsnių masės užtiesite kepimo popieriaus ir delnais viską suspausite.  


Nuimkite viršutinį popierių ir kepkite apie 1 val. arba kol kraštai šiek tiek parusvės. Išimkite iš orkaitės ir 15 min. atvėsinkite. Tada supjaustykite juostelėmis ir palikite atvėsti.  






Šaltinis: http://www.nigella.com/recipes/view/breakfast-bars-55

1 komentaras: