Dar viena šventinių meduolių partija! Sausainius kepiau pagal anksčiau išbandytą receptą, o glazūrai naudojau citrinos sultis, cukraus pudrą ir maistinius dažus.
4-6 skardoms sausainių reikės:
150ml skysto medaus
110g sviesto
100g rudojo cukraus (naudojau Dark Muscovado)
375g miltų
1 a.š. cinamono miltelių
1 a.š. imbiero miltelių
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
110g sviesto
100g rudojo cukraus (naudojau Dark Muscovado)
375g miltų
1 a.š. cinamono miltelių
1 a.š. imbiero miltelių
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
Puode
ant viryklės ištirpinkite medų, sviestą ir cukrų. Nuolat maišydami
leiskite masei užvirti, kad cukrus ištirptų. Nukelkite puodą nuo ugnies
ir atvėsinkite sirupą apie 20-30 min.
Į
dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir druską. Miltų
viduryje padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį, supilkite medaus
sirupą. Rankomis suminkykite tešlą. Jei tešla pernelyg lipni, įberkite
dar šiek tiek miltų (man daugiau miltų neprireikė). Padalinkite tešlą į 4 dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 3 valandoms arba per naktį.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite kiekvieną tešlos gabalą iki norimo storio lakšto ir išpjaustykite sausainius.
Išpjaustytus sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotų skardų. Kepkite apie 10-15 min. arba kol sausainiai tolygiai parusvės. Kuo plonesni sausainiai, tuo greičiau iškepa.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite kiekvieną tešlos gabalą iki norimo storio lakšto ir išpjaustykite sausainius.
Išpjaustytus sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotų skardų. Kepkite apie 10-15 min. arba kol sausainiai tolygiai parusvės. Kuo plonesni sausainiai, tuo greičiau iškepa.
Gražučiai :)
AtsakytiPanaikintiAtrodo viliojančiai... ir aš noriu...
AtsakytiPanaikintigraziai :)
AtsakytiPanaikinti