Vaniliniai ledai su citrininiu kremu



Nors ledų sezonas baigėsi, mūsų virtuvėje kiek pavėluotai apsigyveno ledų gaminimo aparatas. Po ilgų svarstymų ir abejonių vis dėlto ryžausi pasiduoti šio pirkinio pagundai ir dabar jau laaabai džiaugiuosi! Pirmasis išbandytas vanilinių ledų receptas pavyko kuo puikiausiai. Daugiau jokių pirktinių netikrų ledų! Dabar vartau David Lebovitz'o ledų bibliją ir jau svajoju apie ledus su svieste kepintais pekano riešutais. Mmmmmm....

klasikiniai vaniliniai ledai pagal David Lebovitz

250ml pieno
500ml grietinėlės (35% rieb.)
150g cukraus
žiupsnelis druskos
vanilės lazdelė
6 dideli kiauš. tryniai
1 a.š. natūral. vanilės ekstrakto

papildomai:
pusė normos citrininio kremo (receptas čia)

Pirmiausiai paruoškite ir atvėsinkite citrininį kremą. Receptą galite rasti čia.

Į prikaistuvį supilkite pieną, 250 ml grietinėlės, suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Perpjaukite vanilės lazdelę išilgai, šaukšteliu išimkite sėklas ir įmaišykite į grietinėlės ir pieno mišinį. Kaitinkite šį mišinį ant silpnos ugnies, kol užvirs. Išjunkite ugnį ir palikite prikaistuvį uždengtą maždaug pusvalandžiui.

Į švarų dubenį supilkite likusią grietinėlę. Kitame inde šluotele išmaišykite kiaušinių trynius. Šiltą pieno-grietinėlės mišinį plona srovele supilkite ant trynių - būtinai be perstojo maišykite, kad trynių nesutrauktų. Šį mišinį perpilkite į prikaistuvį.

Kaitinkite grietinėlės-trynių mišinį ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol kremas ims tirštėti. Neleiskite masei užvirti. Po to per sietelį supilkite vanilinį kremą į šaltą grietinėlę, įpilkite vanilės ekstrakto ir išmaišykite. Indą su kremu įstatykite į puodą (arba kriauklę) su šaltu vandeniu ir palikite atvėsti. Atvėsusį kremą palaikykite šaldytuve mažiausiai 6 val., o geriausiai - per naktį. 

Atšaldytą kremą supilkite į ledų gaminimo aparatą. Į plastikinį indą dėkite kelis šaukštus citrininio kremo, ant viršaus užpilkite trečdalį paruoštos ledų masės. Po to vėl dėkite citrininio kremo sluoksnį, tada - ledų ir t.t. Indą su ledais padėkite į šaldymo kamerą, kad ledai visiškai sustingtų.
 
 

4 komentarai:

  1. Nors lauke šalta, atrodo vis tik gundančiai ;)

    Taip niekad ir neprisiruošiu gaminti ledų..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mindaugai, o jei ledai dar ir su karštu pyragu, tai joks šaltis už lango nebaisus! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Norime bendradarbiauti su jūsų blogu. Ar galite parašyti mums el.paštu į biuras@klientupaieska.lt arba paskambinti telefonu 8 670 243 14 ir aptartume tai plačiau, nes nerandame jūsų kontaktų. Ačiū, iki malonaus Justinas Ilisevičius.

    AtsakytiPanaikinti