Marmurinis keksas























200g minkšto sviesto
200g cukraus
4 kiaušiniai
300g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1-2 a.š. vanilės ekstrakto
3 v. š. kakavos
1 a.š. migdolų arba romo ekstrakto (arba keli lašai esencijos)
cukraus pudros pabarstymui

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės.  Į išsuktą sviestą po vieną įmuškite kiaušinius. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Tada į sviesto ir kiaušinių masę po truputį berkite miltus ir be perstojo maišykite, kol subersite visus miltus ir gausis vientisa masė.

Tešlą padalinkite į per pusę. Į vieną tešlos dalį įpilkite vanilės ekstrakto, o į kitą įlašinkite migdolų arba romo ekstrakto ir atsargiai įmaišykite persijotą kakavą.

Pailgą kepimo formą ištepkite sviestu ir šaukštu pakaitomis sudėkite kakavinę ir vanilinę tešlą. Šlapiu peiliu pora kartų galite perbraukti tešlą, kad abu sluoksniai gražiai 'persipintų'.

Keksą kepkite 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., arba kol iškeps. Mediniu smeigtuku būtinai patikrinkite, ar keksas iškepęs.
 
Prieš patiekdami, keksą pabarstykite ckraus pudra.

1 komentaras: