Migdolinis pyragas su kriaušėmis

























4-5 vidutinio dydžio kriaušės (rinkitės saldžias ir sultingas)
4 kiaušiniai
3 v.š. rudojo cukraus
4 v.š. medaus
1,5 a.š. migdolų ekstrakto
žiupsnelis druskos
100 g lydyto sviesto
4 v.š. jogurto arba grietinės
apie 220g miltų
120g maltų migdolų
3 a. š. kepimo miltelių
1 a.š. malto cinamono (nebūtina)
100g kapoto juodojo šokolado

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir medumi. Į kiaušinių masę įpilkite migdolų ekstrakto, įberkite žiupsnelį druskos, supilkite lydytą sviestą, jogurtą (ar grietinę) ir viską išmaišykite. Švariame inde sumaišykite sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir maltus migdolus. Šį mišinį įmaišykite į kiaušinių masę. Suberkite smulkintą šokoladą.

Nuplaukite kriaušes ir nulupkite odelę. Kiekvieną kriaušę perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir kriaušių puseles įpjaukite peiliu 2-3mm storio juostelėmis.

Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Ant viršaus išdėliokite kriaušių puseles. Pyragą kepkite apie 50 min., arba kol iškeps. Mediniu smeigtuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs.

Pyragą atvėsinkite ir, prieš patiekdami, pabarstykite cukraus pudra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą