Vaniliniai sausainiai























3-4 skardoms sausainių reikės:

250g cukraus (naudojau apie 200g)
185g minkšto sviesto
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
2 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. migdolų ekstrakto (nebūtina)
390g miltų


Mikseriu išsukite sviestą su cukrumi. Po to įmaišykite kiaušinį, įpilkite vanilės ir migdolų ekstrakto, suberkite miltus, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.

Paruoštą tešlą padalinkite į 2 dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir atšaldykite mažiausiai 2 val.

Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą, kad lakštas gautųsi maždaug 5 mm storio. Išpjaustykite norimos formos sausainius ir kepkite apie 12-15 min., arba kol pagels. (Recepto originale buvo nurodyta, kad prieš kepant sausainius reiktų juos dar kartą atšaldyti apie 20-30 min., bet aš šį žingsnį praleidau.)


Recepto idėja iš čia: Worth the Whisk

10 komentarų:

  1. oh nuostabumas paprastume.. bet kaip tos raideles issispaudzia? kur toki rasti spaustuka? :) aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai gražu. Norėčiau ir aš tokių sausainių :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Norėčiau tokio antspaudo. Ir iš kur jie lietuviškų turėjo? Ar ten gal gali susidėti kokias nori raides?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Indre, ten raidžių ir skaičių komplektas, iš kurių galima sudėlioti ką nori, pvz. telefono numerį ar adresą :) lietuviškų raidžių su nosinėmis ir paukščiukais nėra, bet įmanoma "pripiešti" :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. aaaa kaip faina. Mielai ir aš tokį prigriebčiau :) ant kalėdinių pepparkakor labai tiktų

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ar galima sviestą pakeisti kepinių margarinu?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš visada naudoju tik sviestą ir jo margarinu nekeisčiau, nes skonis tikrai nebus tas pats...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Bet kodėl jie gaunasi kieti ar jie turi būti tokie

    AtsakytiPanaikinti