Angliškas kalėdinis pyragas Nr. 2


Nors šis pyragas labai panašus į anksčiau išbandytą receptą, tačiau ingredientų sąrašas kiek kitoks. Jaukių, prasmingų ir džiaugsmingų Šv. Kalėdų visiems! :)


500 g įvairių džiovintų vaisių (naudojau kelių rūšių razinas ir džiovintas spanguoles)
115g sviesto
165g tamsaus Muscovado cukraus
240 ml užplikytos juodos arbatos
3 v.š. brendžio
vieno apelsino žievelė
vienos citrinos žievelė
2 dideli kiaušiniai
180g miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
1/4 a.š. malto muškato riešuto
žiupsnelis druskos


Į puodą supilkite paruoštą arbatą, brendį, sudėkite sviestą, cukrų, džiovintus vaisius, suberkite prieskonius ir druską. Viską išmaišykite ir pastatykite puodą ant ugnies. Leiskite mišiniui pavirti ant silpnos ugnies apie 7-10 min. Po to nuimkite puodą nuo ugnies, supilkite džiovintų vaisių mišinį į karščiui atsparų dubenį ir palikite atvėsti 30 min.

Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Ant šiltų džiovintų vaisių suberkite miltus, kepimo miltelius, citrinos ir apelsino žievelę ir supilkite lengvai išplaktus du kiaušinius. Mediniu šaukštu viską išmaišykite.

Pyrago masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą apvalią (18 arba 20cm skersmens) kepimo formą. Jei naudojate negilią formą, iš dvigubo kepimo popieriaus suformuokite aukštas sieneles, kad pyragas galėtų pakilti. (Nuotr. dešinėje). Pyragą kepkite apie 1val.30 min. arba kol iškeps. Mediniu smeigtuku patikrinkite, ar pyragas iškepė.

Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės, nuimkite popieriaus sienelę ir palikite atvėsti formoje. Atvėsusį pyragą galite papuošti cukraus glajumi ir riešutais arba cukatais.

3 komentarai: