Sausainiai - Cigarai/BARQUILLOS


Lengvučiai, trapūs sausainiai, kurie tinka prie kavos ar arbatos, be to - jais galima papuošti ledų ir kitus desertus. Darbuotis reikia labai sparčiai, kadangi iš orkaitės išimti sausainiai akimirksiu ima stingti. Vienu metu kepiau ne daugiau kaip 4-5 sausainius, nes turėjau išimti po vieną ir iškart susukti, kol kiti savo eilės laukė orkaitėje. Taigi šis procesas nelengvas, bet vertas galutinio rezultato! Šiuos vamzdelio formos sausainius galima įdaryti mėgstamu kremu, pvz., Nutella :) Kaip visada, improvizacijai nėra ribų!


110g sviesto
110g cukraus
2 kiaušinių baltymai
100g miltų

Sviestą išplakti su cukrumi iki purios baltos masės. Tada po vieną įmaišyti kiaušinių baltymus. Suberti persijotus miltus ir išmaišyti.

Orkaitę įkaitinti iki 190C. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos šaukštu arba mentele iš tešlos suformuoti kuo plonesnius apskritimus (maždaug 9cm skersmes). Kepti apie 5 min., kol sausainių kraštai parusvės.

Išimti po vieną ir greitai susukti ant peilio kriaunų (koto), po to sausainius dėti ant grotelių, kad atvėstų. Kad nenudegtumėte
rankų, patarčiau mūvėti pirštines.



Šaltinis: http://allrecipes.com/Recipe/Barquillos-Wafer-Rolls/Detail.aspx

4 komentarai:

  1. Super, ne tik išvaizda, bet ir skoniu... :-) teko ragauti... labai "nekalti" smaližiams...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano receptų knygoje jie vadinasi "čerpės".Į tešlą papildomai dedama karemelizuotų migdolų. SUPER :) o kai tingiu karamizuoti migdolus, tai kepu lygiai tokius!

    AtsakytiPanaikinti
  3. o taip, su migdolais irgi būtų super :) vienintelis šių sausainių minusas tas, kad trapūs jie išlieka tik maždaug 48 val., po to suminkštėja...

    AtsakytiPanaikinti
  4. :D mūsų namuose dar didesnis minusas, jų nelieka per pusvalandį... :) o bandėte laikyti kaip meduolius, sandariai uždarytus?

    AtsakytiPanaikinti