Dideli sausainiai su šokolado gabalėliais


Chocolate Chip Cookies - saldi Amerikiečių klasika. Šie sausainiai labiausiai vilioja savo išvaizda - dideli, traškiais kraštais, netaisyklingos formos. Daugumoje receptų nurodoma naudoti dviejų rūšių cukrų - tamsųjį arba šviesiai rudą ir paprastą baltą. Šįkart tamsaus cukraus neturėjau, bet rezultatas vistiek nenuvylė. Rudasis cukrus, beje, sausainiams suteikia ne tik tamsesnę spalvą, bet ir subtilų skonį.Galima improvizuoti su riešutais, dviejų rūšių šokoladu ir t.t.Taigi, šiandien pusryčiams didelis kvapnus sausainis ir kava - diena prasideda! :)


220g minkšto sviesto
300g cukraus (geriausia naudoti 150g balto ir 150g rudojo cukraus, pvz. Light Muscovado)
2 kiaušiniai
1 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
300g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. valgomosios sodos
žiupsnelis druskos
250g šokolado (sulaužyto gabalėliais)

Į didelį dubenį sudėkite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir išmaišykite. Kitame dubenyje elektriniu mikseriu išplakite minkštą sviestą su cukrumi iki purios kreminės masės.

Maišydami tešlą, po vieną įmuškite kiaušinius. Įpilkite vanilės ir pamažu suberkite miltų mišinį. Suberkite šokolado gabalėlius ir šaukštu atsargiai išmaišykite tešlą.

Orkaitę įkaitinkite iki 190C. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi. Dideliu šaukštu kabinkite sausainių tešlą ir dėkite į skardą maždaug 7cm atstumu vienas nuo kito, nes sausainiai 'plėsis'. 

Kepkite kol švelniai apskrus maždaug apie 12-14 minučių. 

Išėmę sausainius iš orkaitės palikite atvėsti skardoje apie 5 min. Po to išimkite iš skardos kartu su popieriumi ir palikite visiškai atvėsti.
NO DIET, NO STRESS! :) 





Šaltinis: http://www.joyofbaking.com/ChocolateChipCookies.html

1 komentaras:

  1. I believe everything composed was very logical.
    But, what about this? what if you wrote a catchier title?
    I am not saying your content is not good., but suppose you added a title that grabbed folk's attention? I mean "Dideli sausainiai su �okolado gabal liais" is kinda vanilla. You could glance at Yahoo's
    home page and note how they write post headlines to get viewers to click.
    You might try adding a video or a picture or two to grab readers
    excited about everything've got to say. Just my opinion, it could bring your blog a little bit more interesting.

    Here is my weblog; top 10 products

    AtsakytiPanaikinti