Rabarbarų pyragas su traškia plutele















23cm skersmens pyragui reikia:
(recepto idėja iš Ambrosia and Nectar)

100g minkšto sviesto
120g cukraus
2 kiaušiniai
180g miltų
1 a.š. vanilės ekstrakto
2-3 v.š. pieno arba grietinės
4 dideli stiebai rabarbarų (~ 450g)
3 v.š. cukraus (rabarbarams pabarstyti)

trupiniams:
50g sviesto
100g miltų
3 v.š. cukraus
žiupsnelis cinamono (nebūtina)

Orkaitę įkaitinkite iki 190C.

Elektriniu mikseriu išsukite sviestą su cukrumi, kol masė pasidarys puri. Įmuškite kiaušinius, įpilkite šaukštelį vanilės ekstrakto ir dar kartą viską išmaišykite. Į masę įmaišykite miltus ir įpilkite 2-3 šaukštus pieno arba grietinės.

Nuplautus ir nuluptus rabarbarų stiebus supjaustykite maždaug 2 cm storio gabaliukais ir pabarstykite  2 šaukštais cukraus.

Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi ir sviestu išteptą 23cm skersmens apvalią formą. Ant viršaus tolygiai paskirstykite rabarbarus.

Paruoškite trupinius: dubenyje rankomis sutrinkite supjaustytą sviestą su miltais, cukrumi ir cinamono žiupsneliu, kad gautųsi trupinių masė.

Paruoštus trupinius užberkite ant rabarbarų. Pyragą kepkite apie 45 min. Mediniu smeigtuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs.

Prieš patiekdami pyragą, pabarstykite jį cukraus pudra.  Pyragą skanu valgyti dar šiltą su ledais :)


4 komentarai:

  1. kokia nuostabi šakutė!
    (pyragas, žinoma, irgi labai skaniai atrodo :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. taip! čia mano mylimiausia šakutė iš užjūrio atsivežta :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skanus pyragas! Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Goda, džiaugiuos kad patiko! :)

    AtsakytiPanaikinti